Grande Prairie, Residence

 

Completed in the summer of 2012, the project involved the design and construction of a new landscape and deck for a recently completed residence in Grande Prairie, Alberta. Working closely with the client, a tiered deck was designed to accommodate a designated cooking area and a larger level for entertaining. In conjunction with the deck a number of small maples were selected to provide privacy and screening of the neighbouring lots from the back yard.  Landscape design for the front yard was comprised of species native to northern Alberta and was designed to create a small screened seating area near the main entrance.  In addition a dry creek bed was designed to accommodated the rain water leaders  and the discharge of the foundations sump.  Trophic Design completed concept drawings, construction drawings, building permit application, and construction.